2022/07/11

YEFジョベル先生

| by 管理者
本日、YEFジョベル先生の最後の勤務日です。
1年半の期間、常磐中学校で英語の授業をしていただきました。また、授業だけではなく、休憩時間やそうじの時間なども生徒たちと楽しい時間を過ごしてきました。ジョベル先生は、来週アメリカへ帰国をします。今朝の職員打ち合わせでお別れのスピーチをしていただいたので、掲載させていただきます。

〈ジョベル先生のスピーチ〉

今日がこの常磐中学校での私の最後の日になります。来週アメリカに帰ります。
Today is my last day at Tokiwa JHS. I’ll return to America next week.
この一年間お世話になりました。ありがとうございます。
Thank you for the past one year and a half.
この学校でYEFができて、ほんとうに楽しかったです。良い思い出をたくさん作りました。
I’m glad I’m a YEF at this school. I’ve made a lot of great memories.
みなさん親切で私を受け入れて下さいました。感謝しています。
You have taken me in and have been nice to me.  I’m thankful for that.
私は共通の言語がなくても、分かり合えると感じています。
I feel that even without a common language we have been able to understand each other.
次の学期には、新しいYEFが来ると思いますので、その人が来るのを楽しみにして下さい。そして、私と同じように歓迎してあげて下さい。
In the next term/semester, I believe a new ALT will come, so , please look forward to that person arriving. And please welcome him/her the some way you did to me.

Thank you very much.